Udgivet November 15, 2022

Kongen af Kebab begyndte som knægt i Bazar Vest

Metin Usta var kun 12 år, da han første gang førte kniven over kebab’en og serverede et måltid i familiens lille restaurant i Bazar Vest. Siden har han serveret over 350.000 måltider for sultne aarhusianere, og en hel generation i Aarhus Vest er vokset op med Metins mad på menuen. I dag er restauranten bazarens største, mens Metin og familien løbende udvider i Aarhus med restauranter ved Bassin 7 og i Aarhus Street Food. Her fortæller han om Bazar Vests betydning for familien og karrieren. 

Metin Usta kongen af kebab Bazar Vest

Hvad er din baggrund og uddannelse?

”Jeg er mere eller mindre født i restauranten, og jeg fik valget mellem arbejde og uddannelse af min far. Jeg ville helst arbejde, så arbejdet var nødt til at være min uddannelse. Men den går jo ikke, hvis man vil videre, så jeg har uddannet mig til kok, samtidig med at jeg drev restaurant.”

 

Hvad har Bazar Vest betydet for jeres familie?

”Når man er en tæt familie med rødder i Tyrkiet, vil man gerne beholde det bedste af sin tyrkiske levemåde samtidig med, at man arbejder og forsørger sig selv. Det betyder, at man gerne vil være så tæt som muligt med familien og skabe noget sammen, der kan gå i arv. Restauranten her i Bazar Vest var den perfekte mulighed for både at holde sammen og arbejde sammen. Og det er en mulighed, som vi høster frugterne af i dag, hvor både min bror og jeg har gode forretninger.”

 

Hvordan er samarbejdet mellem de handlende i Bazar Vest?

”Vi er en stor og sammensat gruppe her på stedet, men for mig er det perfekt, at jeg kan købe alle mine råvarer i den kvalitet, jeg gerne vil have, lige rundt om hjørnet. Jeg kender alt og alle, jeg kan stole på alle, og vi fungerer godt, fordi vi alle både er hinandens kunder og leverandører. Når slagteren spiser sit kød hos mig, skal han jo nok sørge for, at det er i topkvalitet. Det kommer både ham, mig og alle bazarens kunder til gode.”

 

Hvad er din relation til Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S

”Vi har et godt og konstruktivt samarbejde, hvor vi lytter til hinanden og stoler på hinanden. Det har betydet, at det blev muligt for os at udvide, da selskabet jo kender vores familie og vores arbejdsmoral. Tilliden er god, og det hjælper altid, når man skal igennem noget sammen.”

 

Hvad betyder Bazar Vest for Aarhus Vest?

”Vi er et sted, hvor folk føler sig hjemme uanset baggrund, og hvor der er plads til, at folk, der ikke altid passer ind i et traditionelt job, kan finde arbejde i de mange familievirksomheder. Vi er også et sted, hvor folk fra hele byen og oplandet mødes og køber ind. Et sted, hvor duften, aktiviteten og farverne får folk til at føle sig trygge og hjemme og andre til at føle sig inspirerede og udfordrede. Det er et sted, der ikke ligner noget andet sted i Aarhus – og det er de fleste i bydelen ret stolte af.”

 

Hvad er din drøm for fremtiden?

”Jeg håber, at vi kan blive ved med at udvikle os og beholde familiefølelsen i virksomheden. Jeg har i hvert fald appetit på mere, og det håber jeg også, at kunderne har.”

Besøg Bazarvest.dk.

Besøg Bazar Vest på Facebook.

 

Denne artikel er tidligere udgivet i vores bæredygtighedsrapport for 2021. Du kan se og downloade rapporten på vores side om bæredygtighedsrapportering.

Metin Usta kongen af kebab Bazar Vest