Udgivet June 28, 2021

Kontorhøjhuset på Mindet 6 er godkendt

Aarhus Byråd godkendte d. 22. juni 2021 Ejendomsselskabet Olav de Lindes ønske om at opføre et kontorhøjhus på Mindet 6 i Aarhus. Et glædeligt punktum efter otte års projektudvikling, fortæller Ejendomsselskabet Olav de Lindes direktør Esben Kjeldsen.

Visualisering Mindet AE Mindet Highrise Fra Nordøst

I omegnen af otte år har Ejendomsselskabet Olav de Linde barslet med planerne om at opføre et kontorhøjhus på Mindet 6 på Aarhus Havn. Den 22. juni 2021 gav et flertal i Aarhus Byråd grønt lys til projektet. Højhuset ender efter højdejusteringer på 143 meter.

”Vi går ydmygt og ambitiøst til opgaven med at opføre en bygning, som aarhusianerne vil være stolte af. En bygning som skal blive et naturligt samlingspunkt mellem havnen og midtbyen. Hvor træer, planter og græs erstatter grus, parkeringspladser og beton. Samtidig har vi høje ambitioner om at opføre en energieffektiv bygning, der kan tiltrække nationale og internationale virksomheder til Aarhus”, fortæller Esben Kjeldsen, direktør Ejendomsselskabet Olav de Linde. 

Højhuset har sit udspring i det eksisterende gamle kornlager, der genbruges, hvor den nye bygning sammenbygges indeni og ovenpå. Den eksisterende bygning – højhusets base - skal danne rammerne for publikumsorienterede erhvervslejemål, såsom specialbutikker, caféer mv.

Som en vigtig tilføjelse til det omkringliggende miljø bygger Ejendomsselskabet Olav de Linde en offentlig taghave med drivhuse, træer, buske og planter. Her er der rig mulighed for, at borgerne kan mødes over en kop kaffe, til et loppemarked eller en mindre koncert, og virksomheder fra hele området får et sted, hvor de kan mødes til frokost eller efter fyraften. Taghaven etableres på taget af den eksisterende bygning - i tredje sals højde - med udsigt til et nyetableret frodigt byrum rundt om bygningen, som Ejendomsselskabet Olav de Linde etablerer. Den Rekreative Forbindelse strækker sig igennem dette byrum, og sportspladser til tennis, fitness og andre aktive aktiviteter bliver en integreret del til glæde for hele Sydhavnen.  

I alt vil højhuset skabe ca. 2.000 nye kontorarbejdspladser, og det bliver lige pt. Danmarks højeste kontorbygning. Lokalplan 1147 blev vedtaget i Aarhus Byråd d. 22. juni 2021 efter engageret lokal interesse for projektet. Byggeriet forventes igangsat i 2022, og efter planen skal det stå klar til brug i 2025.

Læs mere om visionerne for kontorhøjhuset på Mindet HER. For lejemål og udlejning besøg Mindets website: HER.

Visualisering Mindet 6 CFM AE Mindet Highrise Fra Nord
Visualisering Mindet AE Mindet Highrise Fra Nordøst