Udgivet November 26, 2020

Mød en lejer: Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade 74

Social dining i en tid med social afstand. Det blev i foråret virkeligheden for vores lejer Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade 74 i Aarhus. Som nyåbnet restaurant med et delemadskoncept havde de fået en flyvende start med god, lokal opbakning. Og så kom corona, nedlukning og uvished. I november 2020 vandt de prisen som Byens Bedste Nye Spisested 2020.

Gæster på Restaurant SYV NI 13 I Frederiksgade 74 i Aarhus

Social dining i en tid med social afstand. Det blev i foråret virkeligheden for vores lejer Restaurant SYV NI 13 i Frederiksgade 74 i Aarhus. Som nyåbnet restaurant med et delemadskoncept havde de fået en flyvende start med god, lokal opbakning. Og så kom corona, nedlukning og uvished.

Aflyst. Aflyst. Aflyst. I timerne efter corona-nedlukningen tilbage i marts måned, tikkede aflysningerne ind i Restaurant SYV NI 13’s indbakke. De tre partnere Kalle Møller Jensen, Asbjørn Kyed Sørensen og Frederik Hejberg Pedersen måtte tage en afgørende og hurtig beslutning.

"Vi var nye, og vi frygtede, at vi ville blive glemt, hvis vi lukkede helt ned. Så vi tog en hurtig beslutning, der også var den rigtige beslutning, set i bakspejlet. Vi omdannede tidligere og nuværende retter på menukortet til take away-retter", fortæller partner Kalle Møller Jensen.

Hvad der før var smukt anrettede deleretter på moderigtige keramiktallerkener, skulle nu tage sig appetitligt ud i praktisk emballage og termoposer.

 

Byens Bedste Nye Spisested

”Vi testede rigtig meget praktik. Hvilke af vores retter fungerede overhovedet til take away? Kunne pomfritterne holde sig sprøde og lækre i en termopose? Hvordan skulle retterne pakkes, så de ikke blev rystet til ukendelighed under transport? Alt sådan noget”, uddyber Kalle Møller Jensen.

Restauranten i Frederiksgade 74, der lige præcis nåede at summe af liv rundt om egetræsbordene, var indtil midt i maj omdannet til et produktionskøkken til take away. Og så skete det, som de tre restauratører havde ventet på…

”Gæsterne kom tilbage, da vi kunne åbne restauranten op igen midt i maj. Mange fortalte, at de besøgte os nu, fordi de havde købt vores take away-retter i foråret. Juni og juli endte som vores bedste måneder med fuldt hus", fortæller Kalle Møller Jensen.

I november 2020 vandt Restaurant SYV NI 13 Århus Stiftstidendes årlige kåring af Byens Bedste i kategorien Byens Bedste Nye Spisested. Vi ønsker stort tillykke med prisen.

Restaurant SYV NI 13 har hjemme i vores hvide ejendom på Frederiksgade 74.

Læs mere om Restaurant SYV NI 13 på deres hjemmeside: syvni13.dk

Gæster på Restaurant SYV NI 13 I Frederiksgade 74 i Aarhus