Udgivet August 26, 2019

Murer Lars Damgaard Jensen

Siden sjette klasse har Lars Damgaard Jensen vidst, at han skulle være murer. Med passion i stemmen fortæller han om sine 15 år som murer i virksomheden - om at være en pligtopfyldende kollega, en serviceorienteret medarbejder og at se charmen i alle slags opgaver.

Ejendomsselskabet Olav de Linde murer Lars Damgaard Jensen

Det er ikke en helt ringe udsigt, som Lars og hans kollegaer har i øjeblikket. De arbejder nemlig i dampmøllebygningerne på Odense Havn. Her er de i første parket til kajkanten få meter væk. Udenfor høres et skrig fra en måge og et par kluk fra havet, mens der er godt gang i renoveringen indenfor.

 

Lars sidder ved et hul i væggen, som snart bliver til et nyt dørhul. Rutineret arbejder han med spandskeen i sin hånd. Han glatter mørtel ud, og tjekker om arbejdet nu er i orden. Sådan har det altid været for Lars; håndværket skal være i orden og resultatet skal se godt ud.

 

”Murene skal tale for sig selv, når vi er færdige - fx som flotte, rå murstensvægge. Det, som vi gør, skal fremhæve bygningen, og derfor er jeg også meget glad for at være her i virksomheden, hvor man kredser om bygningerne og detaljerne, og gør meget for at bringe livet frem i dem igen”, fortæller Lars, mens han befinder sig i et godt eksempel på netop dét: 12.000 m2 på Havnegade, som lige nu bliver renoveret fra kælder til kvist.

 

Lars blev ansat hos os i 2008 og tog hul på det, der indtil videre skulle vise sig at være 15 år i firmaets hvide arbejdsbukser.

 

En aftale er en aftale

Ud over håndværket og dets udseende, betyder service også en del for vores 42-årige murer. Både når det drejer sig om at udføre en opgave for én af vores lejere i Odense på bedste vis, fx når en væg skal mures op, et vindue skal flyttes eller en buet mur i genbrugsmursten skal kreeres. Men også over for kollegaerne.

 

”I det daglige har jeg meget ansvar og arbejder meget selvstændigt med mine opgaver. Det er en tillid, som jeg har bygget op over årene, hvor jeg har vist, at jeg udfører opgaverne godt og tilfredsstillende. Mine kollegaer på kontoret ved, at jeg overholder tidsplaner og dét, som vi har aftalt. Samtidig har vi stor respekt for hinanden, vi hjælper hinanden og en aftale er en aftale”, forklarer Lars.

 

I perioder var Lars firmaets eneste ansatte murer i Odense, og af den grund har han også prøvet kræfter med mange forskellige arbejdsopgaver. Selvom nogle er mere krævende end andre, mener han, at hver opgave har sin charme.

 

”Her er ingen standardløsninger. Vi får mulighed for at kredse om detaljerne, når vi bevarer eller laver et anderledes murværk. Det får sit helt eget udtryk, og det kan jeg godt lide”, uddyber han.

 

Murerfaget har fascineret Lars siden han gik i sjette klasse, og selvom det har været en del af Lars’ liv i mange år, er han ikke mættet. Tværtimod fortæller han, at han bliver inspireret til at lave murertekniske forbedringer og finesser i hjemmet i Odense.

Ejendomsselskabet Olav de Linde murer Lars Damgaard Jensen byggeproces
Ejendomsselskabet Olav de Linde murer Lars Damgaard Jensen