Udgivet October 1, 2021

Når et lejemål bliver til fem

I 2019 fik vi rundt regnet 6.000 kvm. ledig i bygningen på Søren Frichs Vej 36G-M i Frichsparken, da den tidligere lejer fraflyttede lejemålet, som bredte sig over en stor del af ejendommen. Hver en kvadratmeter skulle gentænkes, for at forvandle bygningen fra tom og trist til interessant og fuldt udlejet.

Facade Søren Frichs Vej 36 G-M Frichsparken i Åbyhøj

Vi satte gang i en gennemgribende renovering af bygningen på Søren Frichs Vej 36 og tilførte vores sædvanlige Olav de Linde-kant for at forvandle bygningen fra et slidt og umoderne lejemål til fem funklende lejemål. Det er vi godt i gang med - og med succes, for alle fem nye lejemål er udlejet til tre nye lejere og to eksisterende.

Fremadrettet står vi med fem fremtidssikrede lejemål med hver sin unikke indretning, alsidighed og et højt niveau af materialegenbrug fra den eksisterende bygning. Samtidig har vi sørget for en rød tråd gennem hele bygningen i stil og form, således vi ender op med en indretning med et moderne udtryk, der også kan spille sammen på tværs af lejemål.    

Lejer kunne se muligheder

I bygningens stueetage bød vi i begyndelsen af 2020 velkommen til FOF Aarhus, der primært udbyder aftenskoleundervisning. Fra de nye lokaler i Frichsparken udbyder FOF Aarhus forskellige kreative kurser i fx maling og keramik, hvor de desuden også har etableret deres hovedkontor.

-Lokalerne i stueetagen af 36G lå lige til højrebenet for FOF Aarhus. Vi kunne i dette tilfælde genbruge mange af de eksisterende ruminddelinger, der dog måtte tilføjes en hel del ekstra i forandringen fra kontor til undervisningslokaler. Vi skraldede en del væk, og fik givet lejemålet et industrielt look, som på mange måder passer virkelig godt til de kreative fag, som lokalerne nu bliver brugt til. Vi kom i mål med en gennemgribende modernisering indenfor en overskuelig tidsramme, fortæller vores udlejningskonsulent Charlotte Clausen, der hjalp FOF Aarhus i hus med deres nye lejemål i Frichsparken.  

Kort tid herefter så en anden virksomhed potentiale i et af bygningens arealer.

 

Digitale virksomheder indtager bygningen

I foråret 2020 bød vi velkommen til it-konsulentvirksomheden Delegate på bygningens 2. etage. I dette tilfælde blev den eksisterende planløsning markant ændret for at kunne leve op til lejerens ønsker og behov. De lange fordelingsgange med de små, klemte cellekontorer blev fjernet og erstattet af luftige kontormiljøer.

I 2021 kom virksomheden imidlertid til at mangle plads. Lokalekabalen endte sådan, at Delegate overtog yderligere 256 kvadratmeter af det tomme lokale ved siden af. På den måde kunne vi hjælpe virksomheden videre på sin vækstrejse uden at de skulle fraflytte sit eksisterende lejemål.

Nærmeste nabo til Delegate er det digitale marketingbureau Conversio, der overtog den resterende halvdel af 2. salen i august 2021. De er nu kommet på plads i et lejemål med knivskarp kant. Også her blev den oprindelige planløsning ændret, og en interessant detalje er de nye indskudte dæk, som er etableret midt i de ellers åbne kontorlandskaber. Det giver lyse og luftige rum og mulighed for at udnytte loftshøjden til fulde med loungeområder ovenpå de indskudte dæk.

Lokaler Søren Frichs Vej 36 G-M Frichsparken i Åbyhøj

Stålproducenten bliver i Frichsparken

Adressen skifter fra Søren Frichs Vej 38 til Søren Frichs Vej 36, og der er ikke engang hundrede meter imellem Give Steels nye og gamle lejemål. Vores udlejningskonsulent Kasper Søby hjalp den succesrige stålproducent fra Midtjylland med at finde sine første aarhusianske lokaler tilbage i 2019. I foråret 2021 stod han igen for at hjælpe Give Steel med mere plads. Her blev løsningen at flytte fra et lejemål i Frichsparken til et andet. Sidst på året flytter Give Steel ind i halvdelen af bygningens 1. sal.   

-At Give Steel er vokset ud af deres lejemål, men fortsætter som lejer hos os, endda i et dobbelt så stort lejemål, er vi enormt glade for og stolte af. Vi ser det som en cadeau til området og til os som udlejer, fortæller udlejningskonsulent Kasper Søby.

Den forreste og sidste del af 1. sal har vi udlejet til Bygningsstyrelsen, og vi kan dermed melde bygningen fuldt udlejet. I lokalerne flytter VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) ind, og de glæder sig:

-Det bliver så fedt. Vi er så glade - både her på hovedkontoret i København, men også kollegaerne i Aarhus glæder sig virkelig meget til at flytte fra Aarhus Nord til Frichsparken til januar 2022, udtalte VIVEs administrationschef Hanne Friis Kaas, da kontrakten med Bygningsstyrelsen kom på plads.

Renoveringen af de 6.000 kvm. i denne bygning har været en samarbejdssag internt i vores organisation. Vores udlejningsafdeling har ført de forskellige udlejninger sikkert i hus. Og vores tegnestue har sat stregerne på de forskellige indretningsmuligheder, som vores håndværksafdeling har gjort et fænomenalt arbejde med at føre ud i virkeligheden. Endnu en renoveringscase, som vi er stolte af snart at sætte flueben ved. Leder du efter ledige lejemål i Aarhus? Så læs mere om vores kontorlokaler til leje i Aarhus.

Facade Søren Frichs Vej 36 G-M Frichsparken i Åbyhøj