Udgivet November 17, 2022

Ny ejendom i København K

Statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, har solgt den markante ejendom i Fiolstræde 10 til Ejendomsselskabet Olav de Linde. Ejendommen blev sat til salg tilbage i september 2022.

Facade Fiolstræde 10 i København 2023

Freja Ejendomme har solgt en ejendom i Københavns gamle studenterkvarter tæt på Københavns Universitet. Den yderst centralt beliggende ejendom, som består af tre delvist forbundne bygninger med to hyggelige, forbundne baggårde, ligger i Fiolstræde 10, Store Kannikestræde 18 samt baghuset Store Kannikestræde 18A.

Køber af ejendommen er Ejendomsselskabet Olav de Linde, som overtager ejendommen fra Freja Ejendomme d. 31. december 2022.

De tre bygninger er oprindeligt opført til beboelse, men har senest fungeret som kontor og administration for Københavns Universitet. Det er også planen, at de historiske bygninger skal fortsætte med at huse kontorer.

Det fortæller Jakob de Linde, forretningsudviklingschef i Ejendomsselskabet Olav de Linde: ”Vi er meget tilfredse med købet af ejendommen, som gør, at vi nu kan tilbyde en bred vifte af interessante lejemål i København. Ejendommen og dens gårdrum kan udvikles til et spændende miljø med cafe og kontorer, og vi glæder os til at komme i gang med projektet. Vi er løbende på udkig efter nye ejendomme til vores portefølje og kan slå til når den rigtige mulighed byder sig”.

Christina Jørgensen, adm. direktør i Freja Ejendomme siger: ”Der er meget fokus på ejendomsbranchen og om hvorvidt pilen peger op eller ned for fremtiden. Men salgsprocessen for denne ejendom viser, at der stadig er stor efterspørgsel, når man sætter de helt særlige ejendomme på markedet – som eksempelvis denne store ejendom i indre København. Vi har haft mange interesserede og vi er sikre på, at Ejendomsselskabet Olav de Linde, med deres store erfaring med at udvikle og renovere gamle ejendomme, er den helt rigtige køber”.      

Fiolstræde 10 og Store Kannikestræde 18 er begge opført i 1867, imens Store Kannikestræde 18A er fra 1850. Tilsammen rummer de tre bygninger et samlet areal på 2.764 m2 ekskl. tagetager.

Freja Ejendomme overtog ejendommen fra Bygningsstyrelsen og det er Colliers som har varetaget salget af ejendommen på vegne af Freja Ejendomme.

Kannikkegården Fiolstræde i København
Facade Fiolstræde 10 i København 2023