Olav de Linde og Ejendomsselskabet Olav de Linde har vundet Byggesocietetet og Realkredit Danmarks pris som Det Grønne Fyrtårn.
Udgivet January 4, 2024
Realkredit Danmark og Byggesocietetets nye pris har fået sin første vinder. Det blev Olav de Linde fra ejendomsselskabet af samme navn, der løb med æren.
Artikel er udarbejdet af Realkredit Danmark.
Bæredygtighed er for alvor kommet på dagsordenen i byggeriet, og for at anerkende det arbejde har Realkredit Danmark i samarbejde med Byggesocietetet indført ”Det grønne fyrtårn”, der er en ny bæredygtighedsprispris. Prisen blev uddelt for første gang i forbindelse med Realkredit Danmarks nytårskur d. 4/1-2023.
Vinderen blev Olav de Linde og ejendomsselskabet af samme navn på grund af arbejdet med blandt andet systematisk fokus på genbrug af byggematerialer samt udvikling og renovering af gamle industri-, produktions- og erhvervsejendomme til nye, attraktive formål.
”Vi er selvfølgelig beærede over, at der er tænkt på os, og jeg er glad for, at andre lægger mærke til, at det vi har gjort gennem så mange år, er rigtigt. Vores DNA er jo at bruge genbrugsmaterialer. For det første fordi det er en skam at smide det ud, men også fordi de gamle materialer harmonerer med de oprindelige bygninger. Vi har renoveret over 1500 lejemål, der har fået nyt liv i gamle rammer, og det er dejligt, at det nu bliver anerkendt,” siger Olav de Linde, grundlægger og bestyrelsesformand i Olav de Linde.
Og netop arbejdet med renovering og genbrug af byggematerialer spillede da også en vigtig rolle, da vinderen af Det grønne fyrtårn skulle udvælges blandt de 17 nominerede.
”Olav de Lindes resultater og visioner om blandt andet at transformere eksisterende bygninger til nye formål er inspirerende. Ved at opkøbe, udvikle og renovere gamle industri-, produktions- og erhvervsejendomme har Olav de Linde formået at være med til at give trætte bygninger nyt liv som alsidige, attraktive og spændende lejemål. Desuden har Olav de Linde med sit systematiske fokus på genbrug af byggematerialer, hvor det er muligt, bevist at genbrug af byggemateriale, kan gå hånd i hånd med god forretning”, siger Kamilla Skytte, administrerende direktør i Realkredit Danmark.
Ét af de projekter, hvor renovering og ikke mindst social ansvarlighed, har spillet en rolle er arbejdet med Bazar Vest i Aarhus. Her har Olav de Linde gennem renoveringen af Bazar Vest nemlig bidraget til forbedring af de sociale forhold blandt beboerne i Gjellerupparken og den generelle integration. Og netop social ansvarlighed er da også en vigtig årsag til, at Olav de Linde har valgt at give prisen på 100.000 kr. til den sociale hjælpeorganisation Blå Kors, der hjælper socialt udsatte børn, unge og voksne i Danmark.
”Vi har altid haft en stærk social holdning. Et af vores sociale beskæftigelser er Bazar Vest. Hvis man giver folk et klap på skulderen, så tager de udfordringen op, og det gør vi meget i Bazar Vest. Det kan bidrage til en større forståelse af det danske system og dermed hjælpe integrationen. På samme måde er Blå Kors en organisation, der hjælper mennesker, der har det svært, og det arbejde vil vi gerne støtte,” siger Olav de Linde.