Udgivet August 30, 2019

Vicevært Steen Kobberø

”De andre er nok lidt mere til de store maskiner, end jeg er”, fortæller vores vicevært Steen Kobberø beskedent, imens han rækker ud efter en kost. Steen er en del af vores team af i alt fem viceværter i Aarhus. I 11 år har han serviceret vores ejendomme - og han trives, fortæller han.

Ejendomsselskabet Olav de Linde vicevært Steen Kobberø

”Det er alligevel ikke til at komme ordentligt til med sådan nogle fejemaskiner herinde i de små gårde”, uddyber han med et skævt smil på læben. På sin egen rolige facon viser han rundt i det idylliske gårdrum på adressen Vestergade 58 i Aarhus. Kosten bliver for en stund parkeret op ad den ene af de fire bindingsværksbygninger, der tilsammen danner det aflange gårdrum. Her er i sandhed idyllisk som dagen er lang. Fortiden som købmandsgård kommer til udtryk på bygningens for- og baghuse, samt to sidehuse, der står med sin charmerende orange farve og det kontrastfyldte sorte bindingsværk.

 

Steen er en del af vores team af i alt fem viceværter i Aarhus. I 11 år har han serviceret vores ejendomme - og han trives, fortæller han.

 

”Jeg er rigtig glad for at arbejde her, og det skyldes ikke mindst den ånd som Olav har skabt i firmaet. Her arbejdes med bygningernes sjæl, og det er med til at gøre det til en oplevelse at være lejer hos os. Det kan jeg godt lide”, forklarer Steen.

 

Serviceringen af vores ejendomme i Aarhus er delt blandt vores viceværter. Steen har 14 af vores midtby-ejendomme. Nogle af dem er flotte, gamle bygninger, der ved sin bevarede tilstedeværelse i bybilledet fortæller en bid af Aarhus’ historie og byens udvikling. Det drejer sig blandt andet om bygningerne på Vestergade 48 og 58, Graven 26, Badstuegade 5 og Rosensgade 24.

 

Hjertet banker for det grønne

Tilbage i idyllen på Vestergade 58 peger Steen på en velvoksen vinranke som breder sig opad og langs det sorte træværk på bygningens førstesal. Den er blandt Steens favoritter, for hans hjerte banker for det grønne. Derfor passer det ham også ekstra godt, at de daglige arbejdsopgaver inkluderer at holde hække, bede, træer og planter ved lige.

 

”Vi har den udvendige vedligeholdelse uden for lejemålene, og fordi Olav er glad for det grønne uden for ejendommene, så er der hele tiden noget at tage fat på. Hele året rundt. Det er ikke så meget anderledes, end hjemme i min egen have, som jeg elsker at ordne og passe”, forklarer Steen.

 

Netop haven hjemme i Åbyhøj blev omdrejningspunktet dengang Steen som nyansat mødte Olav første gang. Olav spurgte nemlig, om Steen mon havde hus og have. ”Ja”, var svaret fra Steen. ”Så kan det ikke gå helt galt”, svarede Olav med et smil. Galt er det ikke gået, for Steen går til sit arbejde med et stort service- og ordensgen.

 

”Min fornemste opgave som vicevært er at sørge for, at når lejerne møder ind på arbejde, så skal de ikke tænke på, om der er ryddet op. I hvert fald på de arealer, hvor jeg har serviceansvaret. Tingene skal være i orden, og lejerne skal være glade og tilfredse”, fortæller han.

 

Det lå ellers ikke i kortene, at ejendomsservice skulle være en del af Steens arbejdsliv. Han er nemlig uddannet bager og konditor, og han har også arbejdet 22 år som pædagog.

 

Man har det, som man vil have det
Selvom Steens arbejdsdag som oftest foregår på egen hånd ude ved ejendommene, så fremhæver han samarbejdet med kontorets øvrige afdelinger som motoren for, at tingene glider.   

 

”Vi er gode til at samarbejde på tværs af afdelingerne og bruge hinanden – både med udlejningsafdelingen, tegnestuen, administrationen og i håndværksafdelingen. Vi møder hinanden med gensidig respekt, og er gode til at samle op og få det til at fungere i fællesskab. Man kommer længst med venlighed, og jeg går altid glad på arbejde. Jeg lever efter sådan et motto, at ’man har det, som man vil have det’, så jeg prøver på at have det godt i det, jeg er i”, afslutter han.

Ejendomsselskabet Olav de Linde vicevært Steen Kobberø