Udgivet November 22, 2022

Vokseværk hos Systematic

IT-virksomheden Systematic er Danmarks største privatejede IT-virksomhed og ualmindeligt succesrig på verdensplan med kunder i 50 lande og mere end 1.000 medarbejdere. Virksomheden vokser med høj fart, så vi har i samarbejde måttet flytte og udvide domicilet adskillige gange gennem årene.

Systematic bygning på Søren Frichs Vej 39 i Åbyhøj

”Samarbejdet med Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S er baseret på tillid og gensidig respekt. Vi møder altid en åben dør, og vores udfordring tages seriøst. I processen med Systematic Tower er det lykkedes at bygge et godt domicil, hvor vi kan udvikle os i mange år frem,” siger Lone Hedegaard Kristensen Group Senior Vice President, Digital Transformation Systematic.

 

Et kontortårn til et IT- fyrtårn

Systematic flyttede ind hos os i Frichsparken i Aarhus i 1995, og i 2001 var virksomheden i så rivende en udvikling, at de var klar til at skrive under på en kontrakt på et større lejemål hos en anden udlejer i byen.

Det ville vi meget gerne undgå, og derfor udviklede vi i al hast et projekt på den anden side af Søren Frichs Vej, så vi kunne holde på relationen. Det blev begyndelsen på et partnerskab, hvor begge parter stadig vokser og udvikler sig sammen.

Systematic ønskede sig dels mere plads, dels et repræsentativt domicil, der afspejlede virksomhedens globale rækkevidde og niveau.

Grunden var imidlertid for lille til en stor arealmæssig udvidelse i grundplan, og derfor foreslog vores arkitekter en løsning baseret på et arkitektonisk markant kontortårn med 7.200 etagemeter opført i tilslutning til det eksisterende domicil.

Facade af systematics bygning på Søren Frichs Vej 39 i Åbyhøj

I harmoni med by og natur

Domicilet ligger både tæt på Aarhus centrum og på den unikke natur langs Brabrandstien og Aarhus Å. Derfor skulle der findes en løsning, der både kunne forlænge områdets arkitektoniske akse fra byen og samtidig falde ind i naturen omkring åen, der kun ligger 20 meter væk.

Valget faldt derfor på en løsning med blødt afrundede hjørner, bløde farvetoner og en svævende visualitet, der danner et godt samspil med den omkringliggende natur.

”Målet var et tårn, som falder diskret ind i omgivelserne. De runde hjørner blødgør formen, så det ikke står for skarpt i forhold til den eksisterende bygning og naturen omkring.” Jan Olesen, arkitekt Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S

En lang og berigende relation

Samarbejdet med Systematic har løbet gennem 26 år, og Systematics udvikling stiller os løbende overfor udfordringer, der kun kan løses i et samarbejde, hvor begge parter byder ind. Det gør os dygtigere og skarpere som ejendomsselskab. Den erfaring, vi får gennem samarbejdet med Systematic, tager vi med succes ind i andre projekter.

 

Denne artikel er tidligere udgivet i vores bæredygtighedsrapport for 2021. Du kan se og downloade rapporten på vores side om bæredygtighedsrapportering.

Systematic bygning på Søren Frichs Vej 39 i Åbyhøj