Portræt af Olav de Linde af Jesper Balleby 2022

Ejendomsselskabet Olav de Lindes historie

Ejendomsselskabet Olav de Linde blev grundlagt af Olav de Linde i 1974 og er i dag et af landets førende private ejendomsselskaber.

Ejendomsselskabet Olav de Linde er et af landets førende private ejendomsselskaber med en ejendomsportefølje på cirka 550.000 kvadratmeter i Aarhus, Odense og København.

 

Olav de Lindes spæde start

Ejendomsselskabet Olav de Linde er grundlagt af Olav de Linde for mere end 40 år siden – i 1974. Olav startede helt fra bunden med at købe og renovere fast ejendom, mens han læste på Handelshøjskolen i Aarhus. Han deltog i mange år som arbejdsmand, hvor han samtidig tog sig af opkøb, udlejning og en stor del af administrationen. I dag er han stadig dybt engageret i selskabets udviklingsprojekter af nye ejendomme og renoveringer af eksisterende – store som små.

 

Vores drivkraft

Vores drivkraft er vores skabertrang og store kærlighed for at skabe nyt liv i gamle bygninger. Vi giver udslidte industri-, produktions- og erhvervsbygninger nyt liv som spændende og moderne lejemål for erhvervsvirksomheder, offentlige institutioner og menneskers hverdagsliv. Alt sammen med respekt for den enkelte bygnings fortid, arkitektur og materialer.  

 

Vi fornyer for at bevare

Gennem tiden har vi renoveret og bevaret ca. 400.000 kvadratmeter ejendom. Det har vi gjort, fordi vi fornyer for at bevare. Fordi vi er omhyggelige og kvalitetsbevidste. Fordi vi genbruger og skaber liv. Og fordi vi tør tænke skævt og anderledes.

 

Lejeboliger

De senere år har vi desuden skabt et stadigt stigende antal nyopførte kvalitetsbyggerier til både erhvervs- og boliglejemål. Her har vi både kontorer til leje i Aarhus såvel som kontorlokaler til leje i Odense ligesom vi har lækre nyopførte boliger til leje i Aarhus og nyopførte lejeboliger i Odense.

 

Bazar Vest

Med til vores historie hører også fortællingen om Bazar Vest. Den velbesøgte labyrint af overdækkede bazargader og markedspladser med farverige tekstiler, eksotisk frugt og grønt, alverdens bønner, nødder og linser, velsmagende kød og friskbagt brød.

Siden 1996 har bazaren haft til huse i den tidligere varmekedelfabrik på Edwin Rahrs Vej 32 i Gellerup, hvor den blev etableret af Olav de Linde. Siden da har den været et privat beskæftigelsesprojekt helt uden offentlige støttemidler.

Med tusindvis af faste og nye kunder hver eneste uge året rundt har Bazar Vest udviklet sig til en indkøbsoplevelse med stor turisttilstrømning, en kulturel smeltedigel og ikke mindst en indgang til arbejdsmarkedet for de mange butiksindehavere og deres ansatte.

Portræt af Olav de Linde af Jesper Balleby 2022