Facade Ankersgade 12 i Aarhus

Postcentralen

Ankersgade 12, 8000 Aarhus C

Velkommen i Postcentralen

Den historiske ejendom i Ankersgade 12 har gennemgået en transformation fra gammel, udtjent postcentral til moderne erhvervslejemål.

I dag samler den tidligere postcentral lokalbefolkningen i en bæredygtigt renoveret ejendom med mange forskellige typer af lejere, og hvor det summer af liv. I Ejendommens erhvervslejemål er der både fitnesscenter, klatreklub, genbrugsbutik, vvs-butik, bageri, kafferisterien pg gaming lounge - samt kontorer.

Facade på Ankersgade 12 i Aarhus 2023

Beliggenhed

Kontakt vores udlejningsteam

Ejendommens historie

2023

Ankersgade 12 indstilles til Renoverprisen 2023.

2022

Det sidste lejemål i den transformerede ejendom udlejes i maj 2022.

2020

Første lejer flytter ind i ejendommen i september 2020.

2020

Ejendomsselskabet Olav de Linde overtager ejendommen i april 2020.

2019

Ejendomsselskabet Olav de Linde indgår aftale med PostNord om opkøb af ejendommen.

2018

Den tidligere postcentral sættes til salg.

1971

Postcentralen opføres.

Visionen for postcentralen

Vores vision for Ankersgade 12 var at bevare selve historien om den gamle postcentral, transformere med bæredygtighed for øje og på den måde give bygningen nyt liv og formål. 

Vi var opmærksomme på at skabe lejemål til mange forskellige typer af lejere i bygningen, og i dag er den engang så travle og afvisende postcentral genopstået med nyt liv, nyt lys, inviterende arkitektur og en bæredygtig profil, der rækker langt ind i fremtiden.

Gæster på terrassen hos Brdr. Dahl på Ankersgade 12 i Aarhus 2023

Transformationen

Som altid, når vi erhverver og udvikler gamle, ikoniske bygninger, er det med respekt for historien og et ønske om at bevare og genbruge så meget som muligt. Den gamle postcentral er ingen undtagelse.

Bygningens originale betonelementer, som lofter, søjler, bjælker og gulve, er bevaret. Det samme gør sig gældende for mest muligt af murværket, de flotte terrazzogulve og døre.

Historiske detaljer er bevaret

I transformationen har vi valgt at bevare unikke historiske detaljer, som de gamle postkasser og smøregraven, som repræsentanter for historien.

Rundt om de bevarede elementer af bygningen har vi skabt erhvervslokaler til mange forskellige typer af lejere og på den måde sikret, at folk går på arbejde, drikker kaffe, holder fri og handler ind i Ankersgade 12.

Genbrug og cirkularitet

I forbindelse med transformationen, har vi fået foretaget en LCA-analyse, der viser, at vi sparer ca. 2000 ton CO2-udledning over 50 år ved at bevare og renovere ejendommen fremfor at rive den ned og bygge en ny. Beregningen medtager indlejret CO2.

Det er den CO2, man sparer ved at genbruge materialer i den eksisterende bygning i stedet for at smide dem væk og starte forfra med nye materialer.

Renovering af Ankersgade 12 i Aarhus 2020

Væksthus i genbrugsmaterialer

Ved indgangspartiet af den gamle postcentral har vi etableret et væksthus af ca. 95 % genbrugsmaterialer. Det er opbygget i nogle gamle stålbjælker fra et tidligere projekt, der er afrenset og galvaniseret. Vinduerne stammer fra psykiatrisk hospital i Risskov, og alt fra gulvbrædder til gips og el er også genanvendt.

Væksthuset anvendes som showroom for vores lejer PUMA. Væksthuset er bl.a. bygget af genbrugstræ fra postcentralen og det gamle kommunehospital samt med glas fra det tidligere psykiatriske hospital i Risskov.

Væksthuset på Ankersgade 12 i Aarhus 2022

Nyheder fra Postcentralen

Byens puls banker i Ankersgade

Byens puls banker i Ankersgade

Aarhus’ gamle postcentral i Ankersgade var engang et sted, man kørte forbi uden at værdige den lukkede og lidet kønne facade et blik. Sådan er det ikke længere.
Læs mere
Kontor og kafferisteri indtager Ankersgade

Kontor og kafferisteri indtager Ankersgade

Norconsult og Jumbo Bakery holder nu til i den gamle postcentral.
Læs mere
Genbrugsbutik i genbrugsejendom

Genbrugsbutik i genbrugsejendom

Blå Kors har åbnet en butik i den gamle postcentral
Læs mere
Klatring og gaming på Ankersgade 12

Klatring og gaming på Ankersgade 12

To vidt forskellige lejere er rykket ind i underetagen på gammel postcentral.
Læs mere
Første lejer er flyttet ind på Ankersgade

Første lejer er flyttet ind på Ankersgade

I den tidligere postcentral på Ankersgade har den første lejer slået dørene op til et nyt fitnesscenter. Velkommen til Fitness X og tillykke med et yderst gennemført lejemål.
Læs mere
Bæredygtig renovering i Ankersgade

Bæredygtig renovering i Ankersgade

Vi skaber liv, fornyer og bevarer. Sådan har det altid været for Ejendomsselskabet Olav de Linde, som hellere vil bygge om end rive ned. Det gør sig også gældende i den tidligere postcentral i Ankersgade 12 i Aarhus.
Læs mere
Orangeri af brugte byggematerialer på Ankersgade

Orangeri af brugte byggematerialer på Ankersgade

Ovenpå en del af den gamle postterminal på Ankersgade i Aarhus bygger vi et orangeri af genbrugte byggematerialer. Olav de Linde vil vise, at det kan lade sig gøre at bygge næsten udelukkende med genbrug. 90 % af de anvendte materialer til orangeriet er nemlig genbrugsmaterialer.
Læs mere

Ledige lejemål i Postcentralen

Facade Ankersgade 12 i Aarhus