Facade på Chokoladefabrikken Elvirasminde på Klostergade 32-34 i Aarhus 2022

Chokoladefabrikken

Klosterport 4/Klostergade 28-34, 8000 Aarhus C

Forrygende historisk åndehul midt i byen

Store dele af dette ejendomskompleks på Klosterport / Klostergade i Aarhus har en sød fortid som chokoladefabrikken Elvirasminde. I ved, dem med flødebollerne.

 

Olav de Linde købte bygningerne i 2011, hvorefter hans team transformerede de centrale bygninger til en bred vifte af erhvervslokaler til leje i Århus C. Her får du gennemført lækkerhed, hvor rå ”New Yorker-stil” møder sød historie.

Facade Skolen For Kunst Og Design Chokoladefabrikken Elvirasminde Klostergade i Aarhus

Her får du ekstraordinære og unikke erhvervslokaler til leje i Århus C til den kræsne midtbylejer – og ikke to lejemål er ens. Størrelser og anvendelser varierer - fra kontorer, kaffebar, undervisningslokaler, restauration og meget mere.

 

Elevatorer med direkte adgang til lejemålene, tagterrasser, spændende udsigter og fremragende lysindfald.

 

Området er en perle i den aarhusianske industrihistorie, og fortiden ses i den grad i det charmerende baggårdsmiljø, der er et sandt åndehul i midtbyens pulserende gadeliv.

 

Nabolejerne tæller bl.a. kaffebryggeren Stiller’s Coffee, tapas- og vinbaren MasVino, en Barber Shop, adskillige arkitekter, ingeniører og it-virksomheder.

 

Mange af bygningernes sigende detaljer har vi selvfølgelig bevaret under transformationen af bygningerne. Heriblandt fantastiske konstruktioner af fritlagte bjælker og bygningernes smukke røde facader, udsmykninger og ornamenter.

Erhvervslejemål til leje lige midt i Aarhus C

 

Chokoladefabrikken er placeret centralt lige midt i Aarhus. Bygningerne er beliggende på Klostergade og Klosterport og i det bagvedliggende baggårdsmiljø. Her er du vitterlig tæt på alt.

 

  • Medarbejdere fra Aarhus C kan gå eller cykle på arbejde, der er mulighed for parkeringsplads i gården og offentlig transport få meter fra området.
  • Fra Klostergade er du et splitsekund fra et andet stemningsfyldt kvarter - nemlig Latinerkvarteret. Du er også få hundrede meter fra Store Torv, Lille Torv og altid hyggelige Vestergade.
  • Caféer, restauranter, specialbutikker og indkøbsmuligheder findes overalt, og området summer af liv på alle tider af døgnet, grundet de mange forskelligartede aktiviteter i området.

 

Læs mere om vores andre imponerende erhvervslejemål her. Find lige netop det lejemål, der passer til dit erhverv og behov. Søg i blandt alle vores ledige lejemål her.

Hvis vægge kunne tale...

Chokoladefabrikken Elvirasminde betegnes som ”et af det gamle Århus’ mest interessante industriminder”*. Bygningerne kan føres tilbage til først i 1900-tallet, hvor der frem til 1967 blev produceret et hav af søde sager i disse bygninger. Forestil dig en liflig duft fra produktionen af chokolader, bolsjer, marcipan, flødeboller og karameller. Mums.

Flere og flere fabriksbygninger kom til på Klosterport igennem årene i takt med at fabrikken voksede. Bygningerne husede både produktionslokaler, lager, pakkeri, værksted, kontorer mv.

Et sødt fabrikseventyr fik sin spæde start på Klostergade. I dag står bygningerne fortsat som meget fine repræsentanter for Aarhus’ driftige industrihistorie, der dengang foldede sig ud midt i smilets by.

*Kilde: Industriminder i det gamle Århus, s. 69-76.

Lejemål chokoladefabrikken

Beliggenhed

Kontakt vores udlejningsteam

Nyheder

Afsluttet byggesag: Klostergade 28 i Aarhus

Afsluttet byggesag: Klostergade 28 i Aarhus

Få et indblik i vores omfattende ombygning af vores ejendom på Klostergade 28, der stod på fra begyndelsen af 2019 til sommeren 2020.
Læs mere
Transformationen af Chokoladefabrikken

Transformationen af Chokoladefabrikken

Ejendomsselskabet Olav de Linde har forvandlet og moderniseret Chokoladefabrikken i Aarhus med plads til flere virksomheder
Læs mere
Facade på Chokoladefabrikken Elvirasminde på Klostergade 32-34 i Aarhus 2022