Frichsparken på Søren Frichs Vej i Aarhus luftfoto

Frichsparken

Søren Frichs Vej 34-48, 8230 Åbyhøj

Velkommen i Frichsparken

Den karakteristiske samling af okkergule bygninger på Søren Frichs Vej i Åbyhøj i Aarhus huser i dag byens største erhvervspark, kaldet Frichsparken.

Ejendomsselskabet Olav de Linde Søren Frichs Vej 38A Frichsparken i Åbyhøj

Byens største erhvervspark

Her lejer omkring 100 større og mindre virksomheder sig ind på alt fra få kvadratmeter til domiciler. Lejemålene bliver brugt som kontorer, kontorfællesskabet 38K, butik, showroom, lager, undervisningslokaler og café til en bred vifte af virksomheder. Læs f.eks. om, hvordan vi kan imødekomme jeres ønsker til jeres nye kontorlejemål her.

 

  • Lejemålene har især fokus på gode lysindfald, veludnyttede kvadratmeter og inspirerende fællesarealer – bl.a. med atriumgårde med vandkunst samt fælles opgange med planter og street art.
  • Er du i bil eller på cykel er her yderst gode parkeringsmuligheder for virksomhedens ansatte og kunder samt offentlig transport i nærheden.
  • Med erhvervsnetværket Frichsparkens Erhvervsklub dannes dynamiske fællesskaber på tværs af lejere og brancher.
  • Du finder Frichsparken ca. 3 km. fra Aarhus Banegårdsplads og Aarhus C. Samtidig er du tæt på E45 og Ringvejen, mens Ringgaden findes få hundrede meter fra erhvervsparken.

Fra forurenende togfabrik til dynamisk erhvervspark

I 86 år lå lokomotivfabrikken Frichs Fabrikker på denne grund i Åbyhøj i Aarhus. I perioden 1986 til 1998 transformerede Olav de Lindes team de slidte fabriksbygninger til et væld af forskellige erhvervslejemål til en bred vifte af virksomheder.

 

Frichs Fabrikker byggede lokomotiver og dele hertil. Højloftede produktionshaller lagde hus til det grove arbejde såsom et støberi, en grovsmedje, et lokomotivværksted og et modellager. I dag præger disse navne facaderne på Frichsparkens i alt 12 bygninger.

 

Transformationen var en omfattende opgave, husker vores ingeniør Flemming Thygesen:

”Årtiers hårdt brug havde sat sit præg på bygningerne, især de store produktionshaller, og der var ikke meget, der kunne bruges igen. Vi lod os derfor inspirere af bygningernes stil og karakter og byggede op derfra. Vi forsøgte selvfølgelig at bevare så meget som muligt, såsom bygningernes buede tagkonstruktionerne, de bærende dele og den gamle administrationsbygning”.

 

Læs mere om Frichsparkens historie, bygningstransformationerne og se historiske fotos i denne artikel.

Kontorfællesskab i Frichsparken

Hvis det, du og din virksomhed mangler, er en god kontorplads, kan det være, vores kontorfællesskab i Frichsparken er noget for dig. 

Det 1.900 kvadratmeter store kontorhotel, også kendt som 38K, har cirka 30 lejemål i størrelsen 18 til 60 kvadratmeter. Her får du plads tæt på midtbyen og både ringvej og ringgade, og du får mulighed for at spise frokost i Frichsparkens fælleskantine.

Du kan læse mere om vores kontorfællesskaber i Aarhus herunder og besøge 38Ks egen side.

Kontorfællesskab kontorhotel Søren Frichs Vej 38 K Frichsparken i Aarhus

Beliggenhed

Kontakt vores udlejningsteam

Nyheder

Fortiden har sat sit præg på tilblivelsen af Frichsparken

Fortiden har sat sit præg på tilblivelsen af Frichsparken

Lige inden Søren Frichs Vej krydser Ringgaden i Aarhus, dukker Frichsparken op. En okkergul samling af over 40.000 kvm. bygninger med kontorer, butik og meget mere. Sådan har det ikke altid set ud. Sort-hvide fotos fra en svunden tid viser, at her blev der bygget lokomotiver i røg og damp.
Læs mere
Frichsparken på Søren Frichs Vej i Aarhus luftfoto