1894
Thomas B. Thrige åbner et VVS- og cykelværksted i Odense.
Thrige Firkanten, 5000 Odense
_________________________________
Velkommen i Thrige Firkanten
Velkommen til Thrige Firkanten med sin centrale placering i Odense. Et stykke lokal industrihistorie, som Ejendomsselskabet Olav de Linde har bevaret for eftertiden. Med sin alt 60.000 kvadratmeter bygninger omgivet af Buchwaldsgade, Skibhusvej og Thomas B. Thrige Gade, hvor det er muligt at drive forretning, bo til leje og komme helt tæt på Landets ældst fungerende B&W dieselmotor.
Vi overtog området i 2002, og selvom der siden er kommet alverdens ny til – såsom kvalitetsboliger til udlejning og en parkeringskælder, står de gamle fabriksbygninger fra Thomas B. Thriges tid endnu. De er blot blevet transformeret, så de kan bestå og danne ramme om et aktivt erhvervs- og arbejdsliv mange år frem.
_________________________________
Historien
_________________________________
Udvikling
For Ejendomsselskabet var målet med Thrige Firkanten at skabe et levende område i Odense, som det er attraktivt at opholde sig i i mange år frem. Det skulle være et område, hvor de oprindelige bygninger får nyt liv, uden at deres historie går tabt.
Er du lejer i Thriges Kvarter er du tæt på det kulturelle Odense, havnen, uddannelsesinstitutioner, indkøbsmuligheder og byens mange andre forskellige tilbud.
Da Ejendomsselskabet Olav de Linde overtog Thrige Firkanten i 2002, blev der ikke længere produceret elmotorer på Thriges Fabrikker, men de 50.000 kvadratmeter bygning stod der endnu. Det var også en af årsagerne til, at Olav de Linde blev interesseret i at købe området.
I dag er de gamle industribygninger renoveret fra inderst til yderst. Vi har anlagt grønne områder, bygget lejeboliger og skabt mere plads, men vi har på intet tidspunkt glemt, hvad der lå i Thrige Firkanten, før vi overtog det.
Thrige Firkanten bærer præg af, at vi har tænkt kultur og kunst ind i transformationen af området. Hvis du går på opdagelse, vil du blandt andet finde en række forskellige statuer, blandt andet af H.C. Andersen og af en kamel. Sidstnævnte byder folk, der skal på madmarked i Thrige Hallerne, velkommen
Vi har også bevaret den grønne have, der ligger ud til Bredstedgade, og lavet opholdsarealer til siddende, der kan sidde og nyde deres frokost ved Edisonvej, ved Kafferisteriet og ved de nye boliger ved Bredstengade.
_________________________________
Kontorfællesskabet
I august 2025 åbner vi dørene op for vores nye kontorfællesskab – nemlig Kontorhuset Thrige – og her har små til mellemstore virksomheder mulighed for at sidde her. Uanset om du består af en enkeltmandvirksomhed, hvis I er tyve mennesker, så har vi lokaler til jer.
Vi kommer til at stå for alt det praktiske, så du kan fokusere på din virksomhed. Læs mere om at leje dig ind i Thrige Firkanten via nedenstående link.
_________________________________
Lejeboliger
I perioden 2020-2023 har vi opført 125 nye boliger i Thrige Firkanten. Boligerne har erstattet erhvervsbygninger, og de tre bygningskroppe betyder, at du i dag kan bo på Bredstedgade, Tolderlundsvej og Edisonvej i Thriges Kvarter.
Vores boliger har alle til det fælles, at vi har kræset for detaljerne. Vi har sørget for, at der er gennemgående lys med hjælp fra gulv-til-loftvinduer, og vi har lagt egetræsplankegulve, der går rigtig godt med de rå betonvægge og de udvalgte vægge med genbrugsmursten.
Alle vores lejemål i Thrige Firkanten har den helt unikke kvalitet, at de ligger i gåafstand til Odense Banegård Center, byen og havnen. Det gør området til et attraktivt smørhul midt på Fyn både for erhvervslejere og for områdets beboere.
_________________________________
Genbrug
Noget af det, der gør Thrige Firkanten til noget ganske særligt er, at de oprindelige 50.000 kvadratmeter bygninger er bevaret i videst mulige omfang, samtidig med at vi gennem årene har føjet yderligere 10.000 kvadratmeter til på stedet.
Olav de Linde selv vurderer ikke, at der er blevet revet så meget som én kvadratmeter ned i forbindelse med renoveringsarbejdet.
Vi har bevaret så meget, vi kunne og været opmærksomme på, at facaderne den dag i dag har den samme farve, som de altid har haft, og vi har genanvendt mursten for at fastholde så meget af det oprindelige udtryk som muligt.
_________________________________
Bevaring
Et eksempel herpå er Thriges Kraftcentral, der er et helt lille maskinmuseum i en fredet industribygning fra 1916.
Her er Danmarks ældste fungerende B&W-dieselmotor udstillet, og når den kører, kan du både se, høre og mærke et stykke Danmarkshistorie i form af den fire meter høje og over 100 år gamle motor, der vejer 57 tons. Mens selve lokalet, den store motor befinder sig i, i dag bliver brugt som museum, er det muligt for erhvervslejere at have lokaler i bygningen også.
IT-virksomheden Umbraco har tidligere haft lokaler her, hvilket dengang passede Poul Jensen, CFO i Umbraco, rigtig godt. Det kan du høre mere om ved at følge linket til en video, hvor Poul Jensen fortæller om at være lejer i Thrige Firkanten.
_________________________________
Thrige Firkanten i dag
Målet med Thrige Firkanten har altid været at skabe en by i byen. Vi har nået det mål, fordi vi i dag tilbyder både erhvervslejemål og lejeboliger i området, der tilgodeser en lang række forskellige behov hos vores lejere.
Thrige Firkanten er et af byens mest attraktive og markante erhvervsområder fordelt på 60.000 kvadratmeter, der gennem årene har huset både IT-virksomheder, rådgivere, fitnesscentre, genbrugsbutikker, Ærtefabrikken med frokost, frisører, padelbaner, kafferisteri, sports-, og møbelbutikker, et mandecenter og meget, meget andet.