Thrige Firkanten i Odense Luftfoto 2023

Thrige Firkanten

Thrige Firkanten, 5000 Odense

Velkommen i Thrige Firkanten

Centralt placeret i Odense ligger Thrige Firkanten, et stykke lokalhistorie, som Ejendomsselskabet Olav de Linde har bevaret for eftertiden. Cirka 60.000 kvadratmeter bygninger ligger omgivet af Buchwaldsgade, Skibhusvej og Thomas B. Thriges Gade i Odense C, og herfra kan du både drive din forretning, bo til leje og komme helt tæt på landets ældste fungerende B&W dieselmotor.

Vi overtog området i 2002, og selvom der siden er kommet alverdens nyt til, blandt andet nybyggede kvalitetsboliger til udlejning og en parkeringskælder, står de gamle fabriksbygninger fra Thomas B. Thriges tid endnu. De er blot blevet transformeret, så de kan bestå og danne ramme om et aktivt erhvervs- og arbejdsliv mange år frem.

Uderum på Thrige Firkanten i Odense

Beliggenhed

Kontakt vores udlejningsteam

Ejendommens historie

2021

Første boliglejer rykker ind

2020

Ejendomsselskabet Olav de Linde begynder at bygge boliglejemål i området.

2003

Den Danske Stat rykker ind i Thrige Firkanten som en af de første lejere i området.

2005

Kraftcentralen fredes. Centralen fungerer den dag i dag.

2002-2012

Ejendomsselskabet Olav de Linde gennemfører en omfattende transformationen af Thriges Fabrikker.

2002

Ejendomsselskabet Olav de Linde overtager bygningerne.

1929

Standardfabrikken opføres.

1916

Kraftcentralen opføres.

1898

Virksomheden rykker til Tolderlundsvej.

1894

Thomas B. Thrige åbner et VVS- og cykelværksted i Odense.

Thrige Firkanten i dag

Målet med Thrige Firkanten har altid været at skabe en by i byen. Vi har nået det mål, fordi vi i dag tilbyder både erhvervslejemål og lejeboliger i området, der tilgodeser en lang række forskellige behov hos vores lejere.

Thrige Firkanten er et af byens mest attraktive og markante erhvervsområder fordelt på 60.000 kvadratmeter, der gennem årene har huset både IT-virksomheder, rådgivere, fitnesscentre, genbrugsbutikker, kommunale og statslige styrelser, frisører, padelbaner, kafferisteri, sports-, og møbelbutikker, et mandecenter og meget, meget andet. 

Kontorlejemål Den Gamle Kraftcentral Thrige Firkanten i Odense

Lejeboliger i Thrige Firkanten

I perioden 2020-2023 har vi opført 125 nye boliger i Thrige Firkanten. Boligerne har erstattet erhvervsbygninger, og de tre bygningskroppe betyder, at du i dag kan bo på Bredstedgade, Tolderlundsvej og Edisonvej i Thriges Kvarter.

Vores boliger har alle til det fælles, at vi har kræset for detaljerne. Vi har sørget for, at der er gennemgående lys med hjælp fra gulv-til-loftvinduer, og vi har lagt egetræsplankegulve, der går rigtig godt med de rå betonvægge og de udvalgte vægge med genbrugsmursten.

Vi genbruger mursten fra andre byggerier, fordi vi hos Ejendomsselskabet Olav de Linde hellere vil genbruge, hvor vi kan, frem for at smide ud og producere nyt, og de rå murstensvægge i vores lejeboliger er med til at give både varme, sjæl og charme til hver enkelt lejemål.

De gennemtænkte visuelle løsninger bliver rost af vores nuværende lejere og af dem, der besøger vores lejemål. Fra lejlighedernes altaner kan du nyde udsigten til de gennemtænkte uderum i området, hvor der er plads til både afslapning og hygge, og hvor vi har gjort os umage med, at der skal være rart og trygt at være blandt træer, belysning og street art.

Alle vores lejemål i Thrige Firkanten har den helt unikke kvalitet, at de ligger i gåafstand til Odense Banegård Center, byen og havnen. Det gør området til et attraktivt smørhul midt på Fyn både for erhvervslejere og for områdets beboere.

Pentia lokaler på Edisonsvej 2 Thrige firkanten

”Vi er et digitalt konsulenthus, som ud over at levere værdiskabende digitale løsninger også har en ambition om at være en af Danmarks sjoveste og mest aktive arbejdspladser. Derfor er vores faciliteter og kontorrammer selvfølgelig vigtige for os, og her passer de gamle, men nyrenoverede industribygninger på Edisonsvej særdeles godt til os, da de er omdannet til moderne kontorfacilliter med et twist."

Jonathan Bornemann, partner, Pentia Mobile.

50.000 kvadratmeter med potentiale

Da Ejendomsselskabet Olav de Linde overtog Thrige Firkanten i 2002, blev der ikke længere produceret elmotorer på Thriges Fabrikker, men de 50.000 kvadratmeter bygning stod der endnu. Det var også en af årsagerne til, at Olav de Linde blev interesseret i at købe området.

”Jeg har en svaghed for gamle industribygninger,” siger Olav de Linde.

I dag er de gamle industribygninger renoveret fra inderst til yderst. Vi har anlagt grønne områder, bygget lejeboliger og skabt mere plads, men vi har på intet tidspunkt glemt, hvad der lå i Thrige Firkanten, før vi overtog det. 

Afdelingsdirektør ved vores afdeling i Odense, Lars Friis, fortæller, at han er særligt stolt af, at vi har bevaret så mange af fortidens detaljer i området, som vi har.

”Man kan se, at Thriges Fabrikker har været her, men det er blevet omdannet til en nymoderne erhvervspark med boliger. Her er bare lækkert at være.”

 

Visionen for Thrige Firkanten

For Ejendomsselskabet var målet med Thrige Firkanten at skabe et levende område i Odense, som det er attraktivt at opholde sig i i mange år frem. Det skulle være et område, hvor de oprindelige bygninger får nyt liv, uden at deres historie går tabt.

Er du lejer i Thriges Kvarter er du tæt på det kulturelle Odense, havnen, uddannelsesinstitutioner, indkøbsmuligheder og byens mange andre forskellige tilbud. 

Genbrug og cirkularitet i Thrige Firkanten

Noget af det, der gør Thrige Firkanten til noget ganske særligt er, at de oprindelige 50.000 kvadratmeter bygninger er bevaret i videst mulige omfang, samtidig med at vi gennem årene har føjet yderligere 10.000 kvadratmeter til på stedet.

Olav de Linde selv vurderer ikke, at der er blevet revet så meget som én kvadratmeter ned i forbindelse med renoveringsarbejdet.

Vi har bevaret så meget, vi kunne og været opmærksomme på, at facaderne den dag i dag har den samme farve, som de altid har haft, og vi har genanvendt mursten for at fastholde så meget af det oprindelige udtryk som muligt. 

Highlights fra Thrige Firkanten

Vi beholder så meget, vi kan, når vi renoverer en bygning, og for vores erhvervslejemål i Thrige Firkanten betyder det, at du støder ind i alverdens små og store detaljer, når du er på besøg hos nogle af vores mange glade lejere.

Kraftcentralen

Et eksempel herpå er Thriges Kraftcentral, der er et helt lille maskinmuseum i en fredet industribygning fra 1916. 
Her er Danmarks ældste fungerende B&W-dieselmotor udstillet, og når den kører, kan du både se, høre og mærke et stykke Danmarkshistorie i form af den fire meter høje og over 100 år gamle motor, der vejer 57 tons. Mens selve lokalet, den store motor befinder sig i, i dag bliver brugt som museum, er det muligt for erhvervslejere at have lokaler i bygningen også. IT-virksomheden Umbraco har tidligere haft lokaler her, hvilket dengang passede Poul Jensen, CFO i Umbraco, rigtig godt. Det kan du høre mere om ved at følge linket til en video, hvor Poul Jensen fortæller om at være lejer i Thrige Firkanten.

Maskiner i Kraftcentralen Thrige Firkanten i Odense
Pentia lokaler på Edisonsvej 2 Thrige firkanten

”Kraftcentralen er en spændende og lidt speciel bygning, som passede godt til os. Vi er dog flyttet i nye lokaler, stadig i Thrige Firkanten, som ligger centralt, tæt på banegården, og så har lejemålene det, vi elsker, og som Ejendomsselskabet Olav de Linde er gode til: At kombinere det historiske med det nye." 

Poul A. L. Jensen, CFO & partner, Umbraco.

Kunst og grønne områder

Thrige Firkanten bærer præg af, at vi har tænkt kultur og kunst ind i transformationen af området. Hvis du går på opdagelse, vil du blandt andet finde en række forskellige statuer, blandt andet af H.C. Andersen og af en kamel. Sidstnævnte byder folk, der skal på madmarked i Thrige Hallerne, velkommen

Vi har også bevaret den grønne have, der ligger ud til Bredstedgade, og lavet opholdsarealer til siddende, der kan sidde og nyde deres frokost ved Edisonvej, ved Kafferisteriet og ved de nye boliger ved Bredstengade. 

Facade og uderum Thrige Firkanten i Odense 2023

Nyheder

Thrige Firkanten binder Odense sammen

Thrige Firkanten binder Odense sammen

Thrige Firkanten i Odense er forvandlet til et sammenhængende erhvervs- og boligområde, hvor tung trafik og beskidt industri er skiftet ud med lys, luft, grønne områder og attraktive lejemål til glæde for Odense bys udvikling og tiltrækningskraft.
Læs mere
Thrige Firkanten i Odense Luftfoto 2023